Aftonbladet Feb 2020

I en artikel för aftonbladet plus finns ett reportage om min hälsoresa
Nedan skrev jag i ett Facebook-inlägg vid tidpunkten:

Idag är det nya artiklar i Aftonbladet Plus. Om hur reducerad stress och bra kostvanor kan minska symtom vid hypotyreos.

Jag fick frågan om jag ville medverka. Klart att vill jag vara med och sprida hopp och instiration. Jag är en av många som kunnat vända mitt mående och få en positiv hälsotrend genom kost och livsstilsförändringar.

Kerstin Brismar, senior professor i endokrinologi vid Karolinska institutet berättar att forskningen nu visar att:
"Goda kost- och levnadsvanor kan hjälpa till att få sköldkörteln i balans."
https://www.aftonbladet.se/halsa/a/0n7G2A/sa-kan-du-fa-din-skoldkortel-i-balans

Även Sköldkörtelförbundets ordförande Anna Bergqvist är intervjuad. Hon trycker bl.a. på att dagens behandlingsrekommendationer helt saknar råd om kost och livsstilsfaktorer. "Det är viktig information som måste nå ut till alla läkare".

* Tyvärr är båda länkarna bakom betalvägg och jag har ingen möjlighet själv att dela artikeln utanför dessa länkar.

https://www.aftonbladet.se/halsa/a/opQ3x7/sa-lakte-viktoria-sin-skoldkortel-sjalv