Vad är ACT ALP ®?

Vad står ALP för?

Annas* Livsstils Protkoll. Ett protokoll byggd på kunskap om hormonresistens, nedsatt ämnesomsättning, svullnad och en önskan att laga detta så kroppen fungerar igen. ACT ALP ® har fokus på att våra organ ska få allt de behöver vissa dagar och vila från belastning andra dagar. 

* Skapare av ACT ALP ® är Anna Hallén Buitenhuis

Vad är ACT?

Att acceptera och leva här & nu.

  • Du övar dig att leva trots att allt inte är som du vill just nu. Att acceptera är inte att ge upp. Att acceptera betyder absolut inte att du inte vill skapa & kommer skapa förändring. Du kommer bara att också passa på att leva under tiden.
  • Att acceptera betyder att du inte älter & fastnar i problemet och slutar leva fram tills det är borta.
  • Att acceptera betyder att du inte gömmer dig bakom ”Om bara ditt & datt försvinner så blir jag glad och lycklig igen” + ”När ditt & datt är borta så är allt bra igen.”

ACT är att njuta livet idag. Just nu, med problem och allt. Att idag acceptera ditt & datt så livet inte rinner mellan dina fingrar – och en veckar dag är slut. Och du missade att leva här & nu.

Att leva med ältande & oro är att leva i en fantasi med ”om” som styrande i livet – allt medan ditt liv passerar obemärkt förbi dig.

One life – Live it!
Ett liv – lev det!

ACT är en del av ALP


Min egen erfarenhet av ACT ALP ®

Jag har min egen bakrund från Hypotyreos (Sköldkörtelsjukdom), Hashimotos och Histaminintolerans. Mina kost och livsstilsförändringar har skett stegvis sedan 2016; via gluten- & sockerfritt, AIP och Paleo, yoga, andning och träning.

Under de kostförändringar jag gjort tidigare har jag kämpat med hungern, haft behov av mellanmål på både för och eftermiddag. Men med ACT ALP har jag hittat ett koncept att landa i. Funnit min mättnad. Funnit mitt sätt att äta (en artegen kost som håller blodsockert i schack). MEN med med stort fokus på näringen, tarmvilan och livet däremellan. Kunskap om hur det hänger ihop. I MIN kropp. Jag önskar det funnits tidigare. 

Jag vill dela kunskap med fler. För att du ska kunna lära känna DIN kropp.

Välkommen till privat rådgivning med mig  eller välj att delta i en 12-veckorskurs tillsammans andra (genom en Facebook grupp).

Mer om ACT ALP ®

Har du provat allt gällande viktminskning och ingenting fungerar?
Kanske till och med börjar gå upp på samma kost som du tidigare stått still på? Har du kämpat med jojobantning, LCHF, Viktväktarna och äggdieter och inte gått ner?
Det spelar ingen roll vad du gör för det händer ändå ingenting?

Dags att hitta den sista passande pusselbiten så din kropp svarar på ditt ”kämpande”. Och att du med denna pusselbit kan slippa kämpa. Dags att börja arbeta med kroppen och hjärnan. Inte kämpa emot dem. (För de vinner alltid i alla fall)

ALP ger dig en kostmall (inga färdiga menyer då du vill lära dig äta för livet efter din smak, tid, ork och livsstil) Kostmallen fokuserar på leptin, levern och lymfan och även insulin och blodsocker. Allt för att få igång din förbränning igen.

Detta ger både energi och viktminskning!

  • Inga pulver och inga piller
  • Inga hittepåprodukter, ersättningsprodukter eller kemikalier
  • Vi äter var dag och vi äter frukost, lunch och middag

Grunden är animaliska proteiner, grönsaker/rotfrukter och naturliga fetter.
Glutenfri, alkoholfritt och rekommenderat mejerifri.